Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z mięsa wieprzowego, wymagają więcej czasu w czasie grillowania ale przetrzymane w marynacie sprawią, że będą wyśmienite w smaku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10578
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10578
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Mięso z boczkiem kroimy w grubą kostkę i zalewamy marynatą. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Cebulę kroimy w grube krążki i posypujemy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę wielkości pokrojonego mięsa. Nabijamy na wcześniej namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków i pieczemy na grillu do miękkości.