Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-05-2012
danie wegetariańskie,może być też jako przystawka
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 489
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16726
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 416
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 489
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16726
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 416
Składniki
Gotujemy ziemniaki(solimy),smażymy cebulę pokrojną w kostkę.Gorące ziemniaki rozbijamy prawie na purre i łączymy z podsmażoną cebulą. Wykładamy na wafel,równomiernie rosmarowujemy oczywiście gorące i zwijamy w roladę.Najlepiej zostawić na następny dzień do wystygnięcia,mozna ewentualnie do zamrażarki.Chodzi o to żby dobrze się kroiły.
Kriomy bakłażana solimy odstawiamy na 15 -20min.,żeby usunąć gorycz,w tym czasie kroimy pomidora na (dośc grube) plastry i kroimy roladę z ziemniakami na 1cm plastry pod skosem.
Bakłażana i pomidora smażymy na patelni grillowej,a pokrojoną roladę na zwykłej na złoty kolor
Podałem to z sosem majonez,chrzan i wyciśniety czosnek