Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-05-2012
danie wegetariańskie,może być też jako przystawka
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Składniki
Gotujemy ziemniaki(solimy),smażymy cebulę pokrojną w kostkę.Gorące ziemniaki rozbijamy prawie na purre i łączymy z podsmażoną cebulą. Wykładamy na wafel,równomiernie rosmarowujemy oczywiście gorące i zwijamy w roladę.Najlepiej zostawić na następny dzień do wystygnięcia,mozna ewentualnie do zamrażarki.Chodzi o to żby dobrze się kroiły.
Kriomy bakłażana solimy odstawiamy na 15 -20min.,żeby usunąć gorycz,w tym czasie kroimy pomidora na (dośc grube) plastry i kroimy roladę z ziemniakami na 1cm plastry pod skosem.
Bakłażana i pomidora smażymy na patelni grillowej,a pokrojoną roladę na zwykłej na złoty kolor
Podałem to z sosem majonez,chrzan i wyciśniety czosnek