Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowany kurczak"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 825
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 88
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9217
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 825
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 88
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9217
Składniki
Piersi przekrój wzdłuż, aby otrzymać 4 płaty mięsa. Do miseczki włóż czosnek przeciśnięty przez praskę, dodaj olej, ocet, sos sojowy, musztardę, paprykę oraz suszone zioła, wymieszaj. Marynatą zalej piersi, przykryj i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny
Przygotuj sos. Do rondelka wlej sok pomarańczowy i cytrynowy, dodaj imbir, sos sojowy, cukier oraz wydrylowane wiśnie, wymieszaj. Zagotuj, a gdy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i duś około 10 minut. Do kubeczka wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj niewielką ilość zimnej wody i wymieszaj, by nie było grudek. Wlej do rondelka, gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Mięso usmaż na patelni grillowej lub grillu. Podawaj z sosem wiśniowym i świeżym pieczywem.
(bez czasu oczekiwania): 30 min Porcja: 290 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie