Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowany kurczak"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Z arbuza wyciśnij około 120 ml soku. Wykorzystaj sitko, bo to dobry sposób, by pestki nie wpadły do płynu.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet, sos sojowy, musztardę i przyprawy. marynaty wymieszaj.
Do miski włóż mięso obrane wcześniej ze skórki, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na całą noc.
Grilluj kurczaka przez 40 minut, co jakiś czas podlewając zalewą. Kwadrans przez końcem pieczenia możesz ułożyć na mięsie plasterki arbuza.
40 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 360
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV