Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowany kurczak"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 50
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 50
Składniki
Z arbuza wyciśnij około 120 ml soku. Wykorzystaj sitko, bo to dobry sposób, by pestki nie wpadły do płynu.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet, sos sojowy, musztardę i przyprawy. marynaty wymieszaj.
Do miski włóż mięso obrane wcześniej ze skórki, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na całą noc.
Grilluj kurczaka przez 40 minut, co jakiś czas podlewając zalewą. Kwadrans przez końcem pieczenia możesz ułożyć na mięsie plasterki arbuza.
40 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 360
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV