Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany łosoś z warzywami"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 559
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 559
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, skropić cytryną, posolić, posypać pieprzem i lekko estragonem. Grillować, aż ryba się zetnie, ok. 20 minut. Warzywa oczyścić. Pora pociąć w talarki, a marchewkę w grubszą kostkę i zblanszować kilka minut we wrzącej, osolonej wodzie, podawać polane roztopionym masłem razem z łososiem.
Jeśli nie przepadamy za specyficznym aromatem estragonu, można zastąpić go np. rozmarynem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium