Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki faszerowane wątróbką"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 74
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 74
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz i umieść w garnku. Zalej je bulionem, dodaj ziele angielskie oraz liść laurowy i gotuj 10 minut.
Po tym czasie odlej cały wywar i włóż podroby do rondelka z czerwonym wytrawnym winem. Dosyp bazylię z estragonem i solą. Gotuj do odparowania płynu.
Wątróbki posiekaj, a orzechy rozkrusz. Wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem.
Przekrojone na pół, wydrążone gruszki nadziej farszem, po czym upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gotowe podawaj z żurawiną.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax