Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gryczany pieróg na słodko"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1166
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1166
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Ciasto: drożdże utrzyj z cukrem. Wlej ciepłe mleko, odstaw. Dodaj mąkę, jedno jajko i żółtko, sól, zagnieć. Dodaj miękkie masło, zagnieć. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieć, odstaw na 30 min.
Farsz: kaszę ugotuj na półsypko. Wymieszaj z resztą składników.
Ciasto znów zagnieć, rozwałkuj 2 placki. Jeden ułóż w formie, napełnij farszem. Przykryj drugim ciastem, zlep brzegi. Posmaruj pozostałym jajkiem. Piecz 30-40 min w 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie