Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gryczany pieróg na słodko"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32790
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32790
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Ciasto: drożdże utrzyj z cukrem. Wlej ciepłe mleko, odstaw. Dodaj mąkę, jedno jajko i żółtko, sól, zagnieć. Dodaj miękkie masło, zagnieć. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieć, odstaw na 30 min.
Farsz: kaszę ugotuj na półsypko. Wymieszaj z resztą składników.
Ciasto znów zagnieć, rozwałkuj 2 placki. Jeden ułóż w formie, napełnij farszem. Przykryj drugim ciastem, zlep brzegi. Posmaruj pozostałym jajkiem. Piecz 30-40 min w 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie