Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzanki z serem i warzywami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Bagietkę pokrój na grubsze kromki. Skrop je czosnkową oliwą z obu stron. Grzanki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz, aż pieczywo apetycznie się zrumieni.
W tym czasie marchewki obierz, cukinię oczyść. Warzywa umyj, wytrzyj do sucha i potnij w cienkie słupki. Smaż je kilka minut na pozostałej oliwie. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Ser feta utrzyj na gładko z twarożkiem oraz jogurtem. Pastę przypraw do smaku solą oraz pieprzem i ewentualnie szczyptą ziół prowansalskich. Grzanki posmaruj pastą serową. Obłóż paseczkami warzyw. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina