Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybki z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Grzyby i warzywa oczyść i pokrój na kawałki.
Grzyby gotuj 8-10 minut. Odcedź, opłucz w zimnej wodzie i odsącz.
Twardsze warzywa sparz wrzątkiem i też odsącz.
Przez 5 minut gotuj litr wody z octem, solą, cukrem, słodzikiem i przyprawami. Odcedź zalewę z przypraw i przelej do osobnego garnka.
Grzyby, warzywa i przyprawy z zalewy porozkładaj do słoików. Zalej gorącą marynatą i zakręć.
Pasteryzuj w 90°C przez 25 minut.
<strong>Zdzisław Modelewski z Guzowa</strong>Źródło: Super TV