Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe carpaccio z kiełkami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
Składniki
Umyj grzyby, oczyść i dokładnie osusz. Pokrój na cienkie plastry.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i wrzucaj partiami plastry grzybów. Podsmażaj 3-4 minuty. Wyłóż na ręcznik papierowy, żeby osączyć z tłuszczu, posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połącz ocet jabłkowy z musztardą i miodem, starannie wymieszaj. Polej kiełki rzodkiewki i rzeżuchę.
Na półmisku wyłóż grzyby, na wierzchu ułóż aromatyczne kiełki. Całość polej jeszcze raz przygotowanym sosem. Po wierzchu posyp odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj lekko ciepłe.Źródło: Olivia