Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe carpaccio z kiełkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Umyj grzyby, oczyść i dokładnie osusz. Pokrój na cienkie plastry.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i wrzucaj partiami plastry grzybów. Podsmażaj 3-4 minuty. Wyłóż na ręcznik papierowy, żeby osączyć z tłuszczu, posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połącz ocet jabłkowy z musztardą i miodem, starannie wymieszaj. Polej kiełki rzodkiewki i rzeżuchę.
Na półmisku wyłóż grzyby, na wierzchu ułóż aromatyczne kiełki. Całość polej jeszcze raz przygotowanym sosem. Po wierzchu posyp odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj lekko ciepłe.Źródło: Olivia