Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzybowe carpaccio z kiełkami

Grzybowe carpaccio z kiełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe carpaccio z kiełkami"

Składniki

  • 400 g grzybów
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • pół łyżeczki musztardy ziarnistej
  • łyżka miodu
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • garść rzeżuchy
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyj grzyby, oczyść i dokładnie osusz. Pokrój na cienkie plastry.

  2. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i wrzucaj partiami plastry grzybów. Podsmażaj 3-4 minuty. Wyłóż na ręcznik papierowy, żeby osączyć z tłuszczu, posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Połącz ocet jabłkowy z musztardą i miodem, starannie wymieszaj. Polej kiełki rzodkiewki i rzeżuchę.

  4. Na półmisku wyłóż grzyby, na wierzchu ułóż aromatyczne kiełki. Całość polej jeszcze raz przygotowanym sosem. Po wierzchu posyp odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj lekko ciepłe.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń