Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe carpaccio z kiełkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Umyj grzyby, oczyść i dokładnie osusz. Pokrój na cienkie plastry.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i wrzucaj partiami plastry grzybów. Podsmażaj 3-4 minuty. Wyłóż na ręcznik papierowy, żeby osączyć z tłuszczu, posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połącz ocet jabłkowy z musztardą i miodem, starannie wymieszaj. Polej kiełki rzodkiewki i rzeżuchę.
Na półmisku wyłóż grzyby, na wierzchu ułóż aromatyczne kiełki. Całość polej jeszcze raz przygotowanym sosem. Po wierzchu posyp odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj lekko ciepłe.Źródło: Olivia