Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe carpaccio z kiełkami"
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 23
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 607
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 82
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 180
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 23
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 607
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 82
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 180
Składniki
Umyj grzyby, oczyść i dokładnie osusz. Pokrój na cienkie plastry.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i wrzucaj partiami plastry grzybów. Podsmażaj 3-4 minuty. Wyłóż na ręcznik papierowy, żeby osączyć z tłuszczu, posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połącz ocet jabłkowy z musztardą i miodem, starannie wymieszaj. Polej kiełki rzodkiewki i rzeżuchę.
Na półmisku wyłóż grzyby, na wierzchu ułóż aromatyczne kiełki. Całość polej jeszcze raz przygotowanym sosem. Po wierzchu posyp odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj lekko ciepłe.Źródło: Olivia