Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7901
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1170
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7901
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1170
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Mięso płuczę, osuszam, kroję w drobną kostkę i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Świeże warzywa obieram, ścieram na tarce jarzynowej oprócz cebuli selera naciowego, którą kroję w kostkę, a seler w piórka Dodaję do mięsa i duszę kilkanaście minut. Podlewam szklanką wywaru z kurczaka i duszę pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności podlewam wywarem. Dodaję osączone i opłukane warzywa z puszki, doprawiam solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem. Serki topione przekładam do wysokiego naczynia, dolewam gorącego wywaru z gulaszu i blenderem rozcieram na gładką masę. Najpierw dodaję pomidory z puszki, następnie zagęszczam gulasz serkami i ewentualnie doprawiam do smaku.