Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz drobiowy z kabaczkiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Kabaczek lub cukinię obierz i pokrój na mniejsze kawałki (ale nie krój zbyt drobno). Pierś kurczaka pokrój w kostkę, cebulę obierz z łupin i posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, a gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i pokrój w sporą kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, po czym przełóż ją do garnka. Na tej samej patelni przesmaż kurczaka. Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem, za lej 1/2 szklanki wody i śmietanką. Wszystko przełóż do garnka z cebulą, gotuj około 10 minut.
Na oddzielnej patelni przygotuj zasmażkę z masła i mąki, lekko ją zrumień. 3. Pod koniec gotowania dołóż do garnka z kurczakiem pokrojone warzywa: kabaczka (lub cukinię) oraz pomidory, dodaj też zasmażkę. Wymieszaj i zagotuj. Podawaj na ciepło z makaronem.
60 minut Porcja: 360 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie