Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz drobiowy z kabaczkiem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3957
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1701
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3957
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1701
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Kabaczek lub cukinię obierz i pokrój na mniejsze kawałki (ale nie krój zbyt drobno). Pierś kurczaka pokrój w kostkę, cebulę obierz z łupin i posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, a gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i pokrój w sporą kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, po czym przełóż ją do garnka. Na tej samej patelni przesmaż kurczaka. Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem, za lej 1/2 szklanki wody i śmietanką. Wszystko przełóż do garnka z cebulą, gotuj około 10 minut.
Na oddzielnej patelni przygotuj zasmażkę z masła i mąki, lekko ją zrumień. 3. Pod koniec gotowania dołóż do garnka z kurczakiem pokrojone warzywa: kabaczka (lub cukinię) oraz pomidory, dodaj też zasmażkę. Wymieszaj i zagotuj. Podawaj na ciepło z makaronem.
60 minut Porcja: 360 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie