Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz drobiowy z warzywami"
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 32
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 131
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 32
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 131
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
Mięso myjemy, kroimy na kawałki, obsmażamy na silnie rozgrzanym oleju. Przekładamy do głębszego rondla, dodajemy pieprz, sól, obydwie papryki mielone i ketchup, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Cukinię i bakłażan myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w plastry, bakłażan w większą kostkę i przez 5 minut obsmażamy na oleju. Dodajemy pomidorki i wszystko razem chwilę dusimy.
Makaron gotujemy. Miękkie mięso mieszamy z przygotowanymi warzywami. Makaron rozkładamy na talerze, polewamy gulaszem.
Wartość odżywcza jednej porcji 186 kcal. Białko 19 g/ Tłuszcz 6 g/Węglowodany 40,5 g.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł.Źródło: Rewia