Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz gajowego"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 102
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 20
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 102
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 20
Składniki
Borowiki rozmroź, podsmaż na maśle. Ostudź, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Pierś indyka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Masło stop w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj indyka, podsmaż, mieszając ze wszystkich stron. Dodaj borowiki, podlej bulionem drobiowym, gotuj ok. 15 min. Dodaj serki, mieszając, stop.
Mąkę rozrób z małą ilością wody, wlej do gulaszu, zagotuj. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Gulasz podawaj z knedlem czeskim i surówką: marchewkę, pół selera i pietruszkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Polej olejem wymieszanym z octem winnym, połącz. Przypraw cukrem, solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie