Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą nie ma nic lepszego niż miska rozgrzewającego, pożywnego gulaszu. Pyszny gulasz indyczy idealnie sprawdzi się na ciepły posiłek.
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 64
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 87
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 147
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 391
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1361
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 64
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 87
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 147
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 391
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1361
Składniki
Na oleju zarumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać mięso, doprawić solą i smażyć do zarumienienia. Dodać pokrojony seler naciowy, marchew pokrojoną w półplasterki i pieczarki podzielone na ósemki. Smażyć krótką chwilę. Dołożyć pokrojoną paprykę i zalać wszystko wodą, w takiej ilości, aby zakryła składniki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Dusić do miękkości około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać łyżkę masła i śmietanę. Wymieszać do połączenia się składników. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę i dodać do gulaszu. Wymieszać i podgotować do zagęszczenia się sosu. Gulasz podawać z kaszą, makaronem lub pieczywem.