Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą nie ma nic lepszego niż miska rozgrzewającego, pożywnego gulaszu. Pyszny gulasz indyczy idealnie sprawdzi się na ciepły posiłek.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6927
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5183
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2234
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6927
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5183
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2234
Składniki
Na oleju zarumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać mięso, doprawić solą i smażyć do zarumienienia. Dodać pokrojony seler naciowy, marchew pokrojoną w półplasterki i pieczarki podzielone na ósemki. Smażyć krótką chwilę. Dołożyć pokrojoną paprykę i zalać wszystko wodą, w takiej ilości, aby zakryła składniki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Dusić do miękkości około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać łyżkę masła i śmietanę. Wymieszać do połączenia się składników. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę i dodać do gulaszu. Wymieszać i podgotować do zagęszczenia się sosu. Gulasz podawać z kaszą, makaronem lub pieczywem.