Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz marchwiowy na ostro"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Kiełbaski potnij na duże kawałki. Cebule obierz, posiekaj. Marchewki i pietruszki obierz, opłucz, potnij w grubsze słupki. Kapustę oczyść, liście grubo poszatkuj. Łodygę selera naciowego oczyść, pokrój w plasterki. Fasolę przełóż na sitko i pozostaw tak, by dobrze ociekła z zalewy.
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebule. Dodaj kiełbaski. Smaż razem jeszcze chwilę. Potem dołóż słupki marchewki i pietruszki, kawałki selera i poszatkowaną kapustę. Całość podlej niewielką ilością gorącej wody. Przypraw na ostro solą, pieprzem, wędzoną i ostrą papryką oraz cząbrem i chili.
Danie duś na małym płomieniu 10 minut. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Wrzuć fasolę. Gotuj razem 10 minut. Gulasz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ew. jeszcze solą i pieprzem. Udekoruj miętą.Źródło: Naj