Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz marchwiowy na ostro"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 190
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 104
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 227
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2175
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 79
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 190
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 104
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 227
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2175
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 79
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 46
Składniki
Kiełbaski potnij na duże kawałki. Cebule obierz, posiekaj. Marchewki i pietruszki obierz, opłucz, potnij w grubsze słupki. Kapustę oczyść, liście grubo poszatkuj. Łodygę selera naciowego oczyść, pokrój w plasterki. Fasolę przełóż na sitko i pozostaw tak, by dobrze ociekła z zalewy.
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebule. Dodaj kiełbaski. Smaż razem jeszcze chwilę. Potem dołóż słupki marchewki i pietruszki, kawałki selera i poszatkowaną kapustę. Całość podlej niewielką ilością gorącej wody. Przypraw na ostro solą, pieprzem, wędzoną i ostrą papryką oraz cząbrem i chili.
Danie duś na małym płomieniu 10 minut. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Wrzuć fasolę. Gotuj razem 10 minut. Gulasz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ew. jeszcze solą i pieprzem. Udekoruj miętą.Źródło: Naj