Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz myśliwski"
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
Opłucz fasolę, zalej wodą i zostaw na noc. Nazajutrz odcedź, zalej świeżą wodą, ugotuj z łyżką masła i cząbrem. Grzyby umyj, mocz 30 minut w wodzie, po czym ugotuj. Odcedź (zostaw wywar) i pokrój w cienkie paski.
Pokrój boczek w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj posiekaną cebulę, zrumień, dołóż plasterki kiełbasy. Smaż 5 minut, połącz z fasolą. Dodaj grzyby i pokrojone w kostkę ogórki.
Zalej wywarem z grzybów, podduś. Śmietanę roztrzep z koncentratem, dodaj do fasoli. Dopraw solą i papryką, posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z pieczywem.
Dla 4 osób, czas 90 min, 3,50 zł porcja, 276 kcal.Źródło: Olivia