Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz myśliwski"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242726
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242726
Składniki
Opłucz fasolę, zalej wodą i zostaw na noc. Nazajutrz odcedź, zalej świeżą wodą, ugotuj z łyżką masła i cząbrem. Grzyby umyj, mocz 30 minut w wodzie, po czym ugotuj. Odcedź (zostaw wywar) i pokrój w cienkie paski.
Pokrój boczek w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj posiekaną cebulę, zrumień, dołóż plasterki kiełbasy. Smaż 5 minut, połącz z fasolą. Dodaj grzyby i pokrojone w kostkę ogórki.
Zalej wywarem z grzybów, podduś. Śmietanę roztrzep z koncentratem, dodaj do fasoli. Dopraw solą i papryką, posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z pieczywem.
Dla 4 osób, czas 90 min, 3,50 zł porcja, 276 kcal.Źródło: Olivia