Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz orzechowy"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Natrzyj solą, papryką, imbirem i pieprzem. Odstaw na 2 godziny. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Dołóż posiekaną cebulę i wlej wodę. Duś aż mięso będzie miękkie.
Po kilkunastu minutach dodaj przecier pomidorowy. Gdy się zagotuje, dołóż masło orzechowe. Wymieszaj.
Duś, aż się połączą. Jeśli woda wyparuje, uzupełnij ją. Gulasz nie powinien być zbyt gęsty. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i papryką.Źródło: Takie jest życie