Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z serc"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 118
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 118
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Serca oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Zdejmij. Włóż serca, przysmaż. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, posyp mąką. Wymieszaj, podsmaż.
Wlej pół litra wody, dodaj skórkę z cytryny, paprykę pokrojoną w kostkę, groszek z marchewką i przecier pomidorowy. Wymieszaj, przykryj, duś do miękkości. Przypraw do smaku paprykami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie