Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz po polsku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 209
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 209
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm, oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż do garnka. Obsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dołóż do mięsa.
Zalej winem, bulionem, dodaj przyprawy. Duś godz. 3 Dodaj pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Duś kolejną godz. do miękkości. Dopraw solą, pieprzem.
Do gulaszu dobrze pasuje piwo Kasztelan – o wyraźnym, słodowym aromacie i ożywczej goryczce.Źródło: Świat kobiety