Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz po polsku"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm, oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż do garnka. Obsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dołóż do mięsa.
Zalej winem, bulionem, dodaj przyprawy. Duś godz. 3 Dodaj pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Duś kolejną godz. do miękkości. Dopraw solą, pieprzem.
Do gulaszu dobrze pasuje piwo Kasztelan – o wyraźnym, słodowym aromacie i ożywczej goryczce.Źródło: Świat kobiety