Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz po polsku"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm, oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż do garnka. Obsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dołóż do mięsa.
Zalej winem, bulionem, dodaj przyprawy. Duś godz. 3 Dodaj pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Duś kolejną godz. do miękkości. Dopraw solą, pieprzem.
Do gulaszu dobrze pasuje piwo Kasztelan – o wyraźnym, słodowym aromacie i ożywczej goryczce.Źródło: Świat kobiety