Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz po węgiersku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Składniki
Cebule obierz i posiekaj. Papryki przetnij, usuń pestki, resztę pokrój w kostkę. Do garnka z rozgrzanym olejem wrzuć kawałki mięsa i usmaż. Dodaj cebulę, paprykę oraz listki laurowe i krótko podsmaż.
Dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą, pieprzem i papryką. Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia, później duś 100 min i pod koniec dolej wino. Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do gulaszu.
Z połowy natki oderwij kilka listków do dekoracji, resztę posiekaj i dodaj do gulaszu. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Przed podaniem gulasz udekoruj listkami natki.
Czas: 135 min | Poziom: średni | 4 porcje, 450 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień