Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz rybny z pieczarkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
Cebulę pokroić w małą kostkę. Marchewki obrać pociąć w plasterki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki lub w paski. Razem przesmażyć na maśle, zalać wodą, doprawić i gotować do miękkości marchewki.
Po tym czasie dodać rybę i gotować ok. 10 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić gulasz. Podawać np. z makaronem.Źródło: Twoje Imperium