Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz w chlebie"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Oczyść wołowinę, boczek i pokrój w kostkę. Wszystko włóż do miski, posól i wymieszaj z mąką.
Rozgrzej w rondelku smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso i podsmaż. Dodaj mieloną paprykę i ziarnka pieprzu.
Podlej mięso małą ilością wody i duś na małym ogniu. Kiedy mięso zmięknie, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Dopraw gulasz solą i mielonym pieprzem.
Zapiecz bochenki w piekarniku. Odetnij około jednej trzeciej górnej części chleba i wyżłób miąższ. Bochenki napełnij gulaszem, przykryj odciętym kawałkiem i podawaj.
Czas przygotowania: 80 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień