Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz w cieście francuskim"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Przepis przysłała Paulina Borowska z Glinian .
Łopatkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, marchewkę zetrzyj na tarce, paprykę pokrój. Smalec rozgrzej w rondlu, podsmaż mięso. Dodaj cebulę, marchewkę i przyprawy, wlej piwo, wymieszaj, duś do miękkości. Pod koniec dodaj paprykę, przypraw do smaku.
Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty, na środku ułóż samo mięso i paprykę (sos zachowaj). Brzegi sklej, formując trójkąty. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp słodką papryką. Piecz 20 min w 180°C. Wyjmij, ciasto natnij, do środka wlej sos.Źródło: Chwila dla Ciebie