Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz warzywny"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Karkówkę pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem i podsmaż na suchej rozgrzanej patelni.
Cebulę posiekaj, a marchew obierz i potnij w talarki. Podsmaż warzywa na tłuszczu wytopionym z mięsa.
Umieść wszystkie w dużym garnku z grubym dnem i zalej szklanką wody. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
Duś potrawę pod pokrywą, co jakiś czas mieszając.
Po około 20 minutach dorzuć umytą i pokrojoną fasolkę szparagową oraz przecier pomidorowy.
Gotuj całość do miękkości fasolki. W razie potrzeby dolej odrobinę wody.
Na koniec wymieszaj mąkę ze śmietaną na gładką masę i dolej do gulaszu.
Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Telemax