Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz warzywny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 231
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 231
Składniki
Karkówkę pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem i podsmaż na suchej rozgrzanej patelni.
Cebulę posiekaj, a marchew obierz i potnij w talarki. Podsmaż warzywa na tłuszczu wytopionym z mięsa.
Umieść wszystkie w dużym garnku z grubym dnem i zalej szklanką wody. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
Duś potrawę pod pokrywą, co jakiś czas mieszając.
Po około 20 minutach dorzuć umytą i pokrojoną fasolkę szparagową oraz przecier pomidorowy.
Gotuj całość do miękkości fasolki. W razie potrzeby dolej odrobinę wody.
Na koniec wymieszaj mąkę ze śmietaną na gładką masę i dolej do gulaszu.
Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Telemax