Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz warzywny

Gulasz warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4564

Dodano:

Odsłon: 518

pyszne danie dla wegetarian i miłośników lekkiej kuchni

Składniki

  • ziemniaki 5 średnich szt
  • marchew 2 średnie szt
  • seler kawałek
  • brokuł 1/2 szt
  • cebula 1 szt
  • 25-30 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy, oregano
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. cebulę i czosnek pokroić w plasterki, poddusić na łyżce oleju, dodać obrane i pokrojone w półplastry ziemniaki, oraz pokrojona marchew, chwilę poddusić, podlać gorącą wodą, dodać sól i łyżkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu,
    2. pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wraz z pieczarkami i podzielonym na cząstki brokułem do garnka, dolać wody, dodać koncentrat, dusić jeszcze chwilę (należy uważać, żeby warzywa się nie rozgotowały), dodać oregano, doprawić finalnie, podawać samodzielnie,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń