Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz warzywny z soczewicą

Gulasz warzywny z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 4782

Dodano:

Odsłon: 2845

lekkie, pełne smaku i witamin danie

Składniki

  • ziemniaki 3-4 szt
  • marchew
  • seler kawałek
  • cebula 1 duża
  • czosnek 2 ząbki
  • por kawałek
  • brokuł kilka różyczek
  • cukinia kawałek
  • soczewica 1/2 szkl
  • masło lub olej
  • sól, pieprz, oregano
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. soczewicę namoczyć, gotować prawie do miękkości,
    2. warzywa obrać, pokroić w kostkę i plasterki,
    3. olej rozgrzać, wrzucić cebule i czosnek, dodac pozostałe warzywa, oprócz cukinii i brokuła, chwile podsmazyć, podlać gorącą wodą, posolić, dusić na małym ogniu, gdy warzywa zmiękna dodać pokrojonego brokuła, cukinię i ugotowaną soczewicę, dusić jeszcze chwilę aż warzywa będą miękkie, doprawić do smaku,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marianna1289 06 sierpnia 2019 Soczewica to super dodatek do dań ,smakują one dobrze Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 23 lipca 2019 Bardzo lubię soczewice, więc to danie jest dla mnie :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń