Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że w gulaszu musi być mięso? Warzywny jest równie pyszny a po za tym zdrowszy.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 142
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3760
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 142
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3760
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek obrać, przekroić na pół. Na dnie patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, podsmażyć przez około 3 minuty. Po tym czasie dodać przyprawy, smażyć kolejne 3 minuty. Wlać wodę, przykryć i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Uduszoną cebulę z przyprawami, przełożyć do miski lub pojemnika blendera i wszystko zblendować.
Warzywa korzenne obrać pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać do niego liście laurowe, pieprz oraz ziele angielskie, po chwili dodać do przypraw dodać pokrojone warzywa. Podsmażyć przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
W tym czasie pieczarki pokroić w plasterki, dodać do garnka, przemieszać podsmażyć przez kolejne 10 minut. Papryki, umyć oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, dodać do warzyw i pieczarek, dusić przez 5 minut.
Dodać bulion warzywny i pastę z cebuli. Przykryć i dusić przez około 15 minut aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z ulubioną kaszą lub pieczywem.