Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Papryczkę umyj i posiekaj.
Oczyszczone z błonek mięso rozbij lekko tłuczkiem, po czym pokrój w kostkę. Oprószone przyprawami obsmaż na gorącym tłuszczu. Skrop wodą, dodaj liść laurowy, papryczykę i ziele angielskie. Duś do miękkości.
Pod koniec dorzuć pokrojone w plastry pieczarki i wlej śmietanę wymieszaną z resztą mąki.
Dopraw gulasz winem oraz koncentratem pomidorowym. Posyp go solą, pieprzem i papryką w proszku.
Gotowe danie podawaj np. z kluseczkami kładzionymi oraz surówką z kwaszonej kapusty.Źródło: Kurier TV