Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14671
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6051
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14671
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6051
Składniki
Papryczkę umyj i posiekaj.
Oczyszczone z błonek mięso rozbij lekko tłuczkiem, po czym pokrój w kostkę. Oprószone przyprawami obsmaż na gorącym tłuszczu. Skrop wodą, dodaj liść laurowy, papryczykę i ziele angielskie. Duś do miękkości.
Pod koniec dorzuć pokrojone w plastry pieczarki i wlej śmietanę wymieszaną z resztą mąki.
Dopraw gulasz winem oraz koncentratem pomidorowym. Posyp go solą, pieprzem i papryką w proszku.
Gotowe danie podawaj np. z kluseczkami kładzionymi oraz surówką z kwaszonej kapusty.Źródło: Kurier TV