Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z pieczarkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Umytą paprykę oczyścić z nasion, pokroić.
Cebulę pokroić w piórka, pieczarki i marchew w talarki, paprykę w kosteczkę. Warzywa zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać pomidory i koncentrat, podlać winem. Podawać z pyzami lub kaszą.
Jeśli zostanie ci część gulaszu, zamroź lub zapasteryzuj. Będziesz mieć gotowe danie dla niespodziewanych gości.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium