Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki. Cebulę siekamy, oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Kilka listków umytej natki pietruszki zostawiamy, resztę siekamy.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, przenosimy do garnka, na tym samym tłuszczu przesmażamy partiami wołowinę. Mięso przekładamy do cebuli, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, listek laurowy oraz ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka.
W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy.
Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy, natkę pietruszki, ostrą i słodką paprykę w proszku i pieczarki. Dusimy jeszcze 10-15 minut.
Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 4 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal. Białko 17 g/ Tłuszcz 8 g/ Węglowodany 19,2 g.Źródło: Rewia