Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z dorsza i dyni"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Do ryby dodaję 1 pokrojoną cebulę. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiam na 2 godziny do lodówki.
Pomidory parzę, obieram, kroję. Drugą cebulę siekam. Paprykę i miąższ dyni oczyszczam, tnę w kostkę. Rozgrzewam 1-2 łyżki oleju. Wrzucam cebulę, smażę 2 minuty. Dodaję paprykę, smażę 3 minuty. Dokładam dynię i pomidory. Cukinie kroję w kostkę, dorzucam do warzyw. Przyprawiam je papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem, mieszam. Na wierzchu układam filety z dorsza i pod przykryciem duszę 8 minut.
Mąkę mieszam z odrobiną wody. Wlewam do potrawy, gotuję ok. 2 minuty, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Mieszam, dzieląc przy tym rybę na kawałeczki. Posypuję posiekaną natką
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Naj