Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z drobiowych serc i pieczarek

Gulasz z drobiowych serc i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 14

Sprawdzony przepis na "Gulasz z drobiowych serc i pieczarek"

Składniki

  • 40 dag serc drobiowych
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 i pół łyżki musztardy
  • 150 ml śmietany 30-proc
  • liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 4 ziarenka czarnego pieprzu
  • papryczka chili
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • łyżka masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serca drobiowe umyj, osusz, oczyść, pokrój na mniejsze kawałki (np. na plastry). Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w półplasterki. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę chili oczyść, posiekaj.

  2. Masło stop w garnku, podsmaż serca. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, podduś. Zalej gorącą wodą (tak, by przykryła ). Dodaj czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i papryczkę chili, gotuj pod przykryciem do miękkości.

  3. Przypraw do smaku, dodaj musztardę, podgotuj. Wlej śmietanę, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, aż część sosu odparuje. Podawaj z kluskami śląskimi lub ulubioną kaszą.

  4. Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń