Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z drobiowych serc i pieczarek"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Serca drobiowe umyj, osusz, oczyść, pokrój na mniejsze kawałki (np. na plastry). Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w półplasterki. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę chili oczyść, posiekaj.
Masło stop w garnku, podsmaż serca. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, podduś. Zalej gorącą wodą (tak, by przykryła ). Dodaj czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i papryczkę chili, gotuj pod przykryciem do miękkości.
Przypraw do smaku, dodaj musztardę, podgotuj. Wlej śmietanę, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, aż część sosu odparuje. Podawaj z kluskami śląskimi lub ulubioną kaszą.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie