Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, rozgrzewający i sycący.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1317
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1792
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1317
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1792
Składniki
Fasolę namoczyć w zimnej wodzie, zostawić na noc. Następnie odlać wodę, i ugotować fasolę w nowej wodzie do miękkości. Dynię, marchewkę i paprykę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać cebulę, przeciśnięty czosnek, doprawić dolą. Dusić na niewielkim ogniu , ciągle mieszając, przez około 3 minuty. Dodać kurkumę, paprykę słodką, pieprz. Wrzucić paprykę, marchewkę i dynię. Dusić przez około 5 minut, potem wlać bulion i gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Ja po ugotowaniu wszystko lekko zblendowałam, ale nie jest to konieczne. Na koniec dodać ugotowaną fasolę, pogotować wszystko kilka minut i podawać.