Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, rozgrzewający i sycący.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2739
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4925
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2739
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4925
Składniki
Fasolę namoczyć w zimnej wodzie, zostawić na noc. Następnie odlać wodę, i ugotować fasolę w nowej wodzie do miękkości. Dynię, marchewkę i paprykę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać cebulę, przeciśnięty czosnek, doprawić dolą. Dusić na niewielkim ogniu , ciągle mieszając, przez około 3 minuty. Dodać kurkumę, paprykę słodką, pieprz. Wrzucić paprykę, marchewkę i dynię. Dusić przez około 5 minut, potem wlać bulion i gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Ja po ugotowaniu wszystko lekko zblendowałam, ale nie jest to konieczne. Na koniec dodać ugotowaną fasolę, pogotować wszystko kilka minut i podawać.