Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z kaczki i ziemniaków"
Witajcie!!! Lubicie puree ziemniaczane? Ja uwielbiam, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 9177
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 215
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 215
Składniki
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu i podsmaż na złoto części kaczki (3-5 minut). Odłóż mięso na bok, wrzuć cebulę i podduś ją na małym ogniu (10 minut). Dodaj czosnek, smaż jeszcze 2 minuty, następnie wrzuć papryczkę i smaż minutę. Wlej do rondla bulion i piwo, wsyp kolendrę (zostaw trochę do dekoracji). Zagotuj, po czym włóż z powrotem mięso. Duś pod przykryciem, aż zmięknie (ok. 90 minut). Na 20 minut przed końcem duszenia dodaj ziemniaki i przypraw do smaku.
Przed podaniem zdejmij z wierzchu nadmiar tłuszczu. Posyp resztą kolendry. Podawaj z cząstkami cytryny.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 93
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 134