Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z kaczki i ziemniaków"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19742
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2876
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19742
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2876
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu i podsmaż na złoto części kaczki (3-5 minut). Odłóż mięso na bok, wrzuć cebulę i podduś ją na małym ogniu (10 minut). Dodaj czosnek, smaż jeszcze 2 minuty, następnie wrzuć papryczkę i smaż minutę. Wlej do rondla bulion i piwo, wsyp kolendrę (zostaw trochę do dekoracji). Zagotuj, po czym włóż z powrotem mięso. Duś pod przykryciem, aż zmięknie (ok. 90 minut). Na 20 minut przed końcem duszenia dodaj ziemniaki i przypraw do smaku.
Przed podaniem zdejmij z wierzchu nadmiar tłuszczu. Posyp resztą kolendry. Podawaj z cząstkami cytryny.Źródło: Olivia