Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z kaczki i ziemniaków"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 65
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1100
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15403
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 65
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1100
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15403
Składniki
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu i podsmaż na złoto części kaczki (3-5 minut). Odłóż mięso na bok, wrzuć cebulę i podduś ją na małym ogniu (10 minut). Dodaj czosnek, smaż jeszcze 2 minuty, następnie wrzuć papryczkę i smaż minutę. Wlej do rondla bulion i piwo, wsyp kolendrę (zostaw trochę do dekoracji). Zagotuj, po czym włóż z powrotem mięso. Duś pod przykryciem, aż zmięknie (ok. 90 minut). Na 20 minut przed końcem duszenia dodaj ziemniaki i przypraw do smaku.
Przed podaniem zdejmij z wierzchu nadmiar tłuszczu. Posyp resztą kolendry. Podawaj z cząstkami cytryny.Źródło: Olivia