Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie danie na obiad.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14644
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14644
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Cebulę pokroić w pół plasterki, kiełbasę obrać i w pół plasterki, przesmażyć w rondelku na smalcu. Podlać trochę wodą. Udusić do miękkości cebuli. Dodać koncentrat, 1 szklankę wody, kminek i dobrze rozmieszać. Gotować kilka minut. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, dodać do rondla i gotować do miękkości. (Ja kawałki jabłek rozgniatam widelcem kiedy są miękkie) Mąkę rozprowadzić małą ilością wody w szklance i wlać do gulaszu. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą, cukrem, majerankiem i szczyptą mielonych goździków. Podajemy z ziemniakami, mizerią lub innymi dodatkami.