Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie danie na obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1693
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1693
Składniki
Cebulę pokroić w pół plasterki, kiełbasę obrać i w pół plasterki, przesmażyć w rondelku na smalcu. Podlać trochę wodą. Udusić do miękkości cebuli. Dodać koncentrat, 1 szklankę wody, kminek i dobrze rozmieszać. Gotować kilka minut. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, dodać do rondla i gotować do miękkości. (Ja kawałki jabłek rozgniatam widelcem kiedy są miękkie) Mąkę rozprowadzić małą ilością wody w szklance i wlać do gulaszu. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą, cukrem, majerankiem i szczyptą mielonych goździków. Podajemy z ziemniakami, mizerią lub innymi dodatkami.