Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie danie na obiad.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 51
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 51
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Cebulę pokroić w pół plasterki, kiełbasę obrać i w pół plasterki, przesmażyć w rondelku na smalcu. Podlać trochę wodą. Udusić do miękkości cebuli. Dodać koncentrat, 1 szklankę wody, kminek i dobrze rozmieszać. Gotować kilka minut. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, dodać do rondla i gotować do miękkości. (Ja kawałki jabłek rozgniatam widelcem kiedy są miękkie) Mąkę rozprowadzić małą ilością wody w szklance i wlać do gulaszu. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą, cukrem, majerankiem i szczyptą mielonych goździków. Podajemy z ziemniakami, mizerią lub innymi dodatkami.