Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kolorową papryką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wołowinę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i posiekać, obydwie papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Kilka listków natki pietruszki odłożyć, resztę posiekać.
Na oleju zeszklić cebulę, przełożyć ją do garnka. Na tej samej patelni przesmażyć mięso. Przełożyć do cebuli, doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną, dodać listek laurowy oraz ziele angielskie, zalać wodą. Gotować do miękkości mięsa (około 45 minut).
Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, siekaną natkę pietruszki i paprykę, dusić dalsze 10-15 minut. Udekorować odłożoną natką pietruszki.
ok. 90 minut
Zużyj resztki po smażeniu. Zalej je wodą lub winem, zagotuj i „zbierz aromaty”. Tym płynem zalej mięso do duszenia – wzbogaci smak.Źródło: Twoje Imperium