Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kolorową papryką"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Wołowinę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i posiekać, obydwie papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Kilka listków natki pietruszki odłożyć, resztę posiekać.
Na oleju zeszklić cebulę, przełożyć ją do garnka. Na tej samej patelni przesmażyć mięso. Przełożyć do cebuli, doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną, dodać listek laurowy oraz ziele angielskie, zalać wodą. Gotować do miękkości mięsa (około 45 minut).
Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, siekaną natkę pietruszki i paprykę, dusić dalsze 10-15 minut. Udekorować odłożoną natką pietruszki.
ok. 90 minut
Zużyj resztki po smażeniu. Zalej je wodą lub winem, zagotuj i „zbierz aromaty”. Tym płynem zalej mięso do duszenia – wzbogaci smak.Źródło: Twoje Imperium