Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 951
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 33
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 951
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 33
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Paprykę oczyścić, pociąć na kawałki. Na oleju porcjami smażyć mięso i cebulę, przekładać do rondla. Oprószyć mąką, przesmażyć, zalać bulionem.
Następnie dolać wino, dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować. Dodać paprykę i tymianek, zmniejszyć płomień. Gulasz doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i tartą gałką muszkatołową. Dusić ok. 30 minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać jeszcze 5 minut, jeśli trzeba doprawić.Źródło: Twoje Imperium