Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek późno no ale niestety swojski drób o wiele dłużej się przygotowuje niż kupne, no ale nie ważne, najważniejsze że smacznie i wszyscy się najedli. Oprócz obiadu zrobiłam jeszcze wymyślony sernik ale przepis podam jak zastygnie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1501
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231893
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1501
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231893
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Pierś kaczki razem ze skórą pokroić w dowolną kostkę.
Obsypać przyprawami czyli przyprawą do kaczki, pieprzem cytrynowym i olejem, wszystko wymieszać następnie dodać paprykę czerwoną i również wymieszać odstawić na 15 minut aby przyprawy weszły w mięso.
Po tym czasie mięso przełożyć na patelnię i go podsmażyć. Następnie dodawać stopniowo wodę, ziela angielskie oraz liście laurowe i dusić cały czas pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec gdy mięso jest już miękkie dodać suszoną włoszczyznę i nadal dusić. Gdy warzywa suszone są już miękkie śmietanę rozprowadzić z wodą i mąką, zalać mięso i zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z dwoma kaszami razem prażonymi jęczmienną i gryczaną oraz ogórek kiszony swój.