Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 18

Smaczny pomysł na "Gulasz z serc indyczych"

Składniki

  • 1 kg serc z indyka
  • 30-40 dag pieczarek
  • 4-5 cebul
  • szklanka śmietany 18-proc
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • kilka gałązek natki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serca dokładnie oczyść, umyj, pokrój w paski. Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż na małym ogniu 15-20 minut.

  2. Cebule obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Razem z cebulą dodaj do serc, duś do miękkości. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.

  3. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku. Gulasz posyp grubo posiekaną natką.

  4. Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,90 zł.

  5. Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń