Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z serc indyczych"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22421
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22421
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Składniki
Serca dokładnie oczyść, umyj, pokrój w paski. Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż na małym ogniu 15-20 minut.
Cebule obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Razem z cebulą dodaj do serc, duś do miękkości. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku. Gulasz posyp grubo posiekaną natką.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,90 zł.
Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie