Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z serc indyczych"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Składniki
Serca dokładnie oczyść, umyj, pokrój w paski. Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż na małym ogniu 15-20 minut.
Cebule obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Razem z cebulą dodaj do serc, duś do miękkości. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku. Gulasz posyp grubo posiekaną natką.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,90 zł.
Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie