Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z sercami indyka"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23096
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15517
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23096
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15517
Składniki
Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej
Serca oczyść, umyj, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż 15-20 minut. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj pieczarki, oprósz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Duś do miękkości.
Śmietanę dokładnie rozrób z mąką. Dodaj do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku, posyp natką.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie