Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z sercami indyka"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6151
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 459
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6151
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 459
Składniki
Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej
Serca oczyść, umyj, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż 15-20 minut. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj pieczarki, oprósz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Duś do miękkości.
Śmietanę dokładnie rozrób z mąką. Dodaj do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku, posyp natką.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie