Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z sercami indyka

Gulasz z sercami indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 18

Wypróbowany przepis na "Gulasz z sercami indyka"

Składniki

  • 1 kg serc indyka
  • 4-5 cebul
  • 30-40 dag pieczarek
  • szklanka śmietany 18-proc
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • pół pęczka natki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej

  2. Serca oczyść, umyj, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj.

  3. Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż 15-20 minut. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj pieczarki, oprósz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Duś do miękkości.

  4. Śmietanę dokładnie rozrób z mąką. Dodaj do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku, posyp natką.

  5. Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń