Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z sercami indyka"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Składniki
Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej
Serca oczyść, umyj, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, włóż serca, smaż 15-20 minut. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj pieczarki, oprósz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Duś do miękkości.
Śmietanę dokładnie rozrób z mąką. Dodaj do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku, posyp natką.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie