Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z warzywami i ryżem"
Składniki
Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Rumienię na oleju, dodaję posiekany czosnek. Mięso płuczę, osuszam i kroję w kostkę. Dodaję do cebuli, obsmażam. Gdy jest rumiane, zalewam je przecierem pomidorowym.
Ziemniaki i marchew obieram. Marchew kroję w plastry, a ziemniaki w kostkę. Z groszkiem dodaję do mięsa. Dokładam ziele, liście, duszę pod przykryciem do miękkości. Doprawiam do smaku. Na koniec dodaję majeranek.
Gotuję na sypko ryż biały i brązowy (oddzielnie). Ziarenka mieszam i nakładam po porcji do filiżanki, lekko ugniatam. Wybijam na talerz kolorową babeczkę. Dookoła nakładam gulasz. Posypuję kiełkami rzodkiewki.Źródło: Tina