Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro.
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 238
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 854
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 211
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 565
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 301
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 238
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 854
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 211
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 565
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 301
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Wołowinę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, obsmażamy z każdej strony i dodajemy do cebuli. Wsypujemy sól, ziele angielskie, listki laurowe wędzoną paprykę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie.
Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.