Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro.
Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Wołowinę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, obsmażamy z każdej strony i dodajemy do cebuli. Wsypujemy sól, ziele angielskie, listki laurowe wędzoną paprykę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie.
Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.
Aż dziwne ale nie znalazłam przepisu na ugotowanie tak znanej potrawy jak ros...
Odsłon: 4475
Przepis dnia
Doskonałe, soczyste i delikatne mięsko w marynacie, która nada się również do...
Odsłon: 15156
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 20
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 36
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 263
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 123
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 253
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 107
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 20
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 36
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 263
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 123
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 253
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Wołowinę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, obsmażamy z każdej strony i dodajemy do cebuli. Wsypujemy sól, ziele angielskie, listki laurowe wędzoną paprykę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie.
Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Dania główne
PYSZNA MARYNATA DO KURCZAKA / INDYKA
Kieszonki z polędwiczki
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 20
Burger Elvisa Presleya
Królewski burger z nietypowymi dodatkami. Nieoczywiste połączenie mięsa wołow...
Odsłon: 82