Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro.
Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Wołowinę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, obsmażamy z każdej strony i dodajemy do cebuli. Wsypujemy sól, ziele angielskie, listki laurowe wędzoną paprykę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie.
Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 3968
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 177
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 713
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 3968
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 177
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 713
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Wołowinę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, obsmażamy z każdej strony i dodajemy do cebuli. Wsypujemy sól, ziele angielskie, listki laurowe wędzoną paprykę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie.
Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Dania główne
Szaszłyki drobiowe z kumkwatem i kiwi
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 45
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Prosty i wyśmienity przepis na schab pieczony z suszonymi owocami. Tak piecz...
Odsłon: 49