Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
75 minut • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 3,70 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Obsmaż je na dużym ogniu ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, podlej bulionem i duś na wolnym ogniu.
Na tym samym tłuszczu obsmaż na złocisto pokrojoną w grubą kostkę dynię. Pieczarki pokrojone na połówki również szybko obsmaż.
Zeszklij na oleju posiekaną cebulę, dołóż przepuszczony przez praskę czosnek, przesmaż króciutko, wsyp słodką paprykę, przemieszaj, dodaj do garnka z wołowiną. Wsyp łyżeczkę cukru.
Gdy wołowina będzie już miękka, dodaj do niej podsmażone pieczarki i dynię. Duś razem 5-6 minut. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdyby sos był zbyt rzadki, zagęść go łyżką mąki z zimną wodą.Źródło: Kobieta i życie