Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z ziemniakami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Papryczki chili oczyść, pokrój w plasterki. Czerwoną paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk potnij na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż mięso i zrumień je, mieszając.
Potem dołóż pozostałe pokrojone warzywa oraz listek laurowy i suszone zioła. Podlej ok. 1/2 szklanki wody. Duś około 20 minut. W tym czasie ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do gulaszu. Gotuj razem 10 minut.
Potem dodaj pomidory z puszki. Duś jeszcze 5 minut. Pod koniec gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Udekoruj, np. natką pietruszki.Źródło: Naj