Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy fan podrobów powinien wiedzieć, w jaki sposób przygotować gulasz z żołądków drobiowych. To wyjątkowo smaczne i proste danie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom swojskich smaków.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 138
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 939
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3048
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 138
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 939
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3048
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 269
Składniki
Na samym początku dokładnie wypłucz żołądki z kurczaka. Oczyszczone, przekrój na pół, a większe na 4 części. Następnie zalej je zimną wodą, tak by były całkowicie przykryte. Dodaj liście laurowe oraz ziela angielskie i gotuj około 1 godzinę, aż mięso zmięknie.
Obierz cebulę i pokrój w talarki. Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce na cienkie paseczki. Seler naciowy pokrój w kostkę lub na cienkie plastry. Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć wszystkie warzywa.
Podsmażaj do momentu, aż marchewka będzie al dente, a cebulka zyska złoty kolor. Następnie dodaj czosnek oraz papryki w proszku. Dodaj mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż wszystko jeszcze chwilę, uważając, aby warzywa się nie przypaliły.
Na patelnię z warzywami dodawaj po 1-2 chochelki wywaru z żołądków, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Następnie całość przelej do garnka z żołądkami i dokładnie wymieszaj. Do smaku dodaj sól i pieprz.
Duś wszystko na wolnym ogniu, pod lekko uchylonym przykryciem przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Jeśli sos wyszedł zbyt rzadki, możesz go zagęścić dodając mąkę połączoną z niewielką ilością ciepłej wody. Pod koniec możesz dodać śmietanę i lekko wszystko zagotować.