Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawa jednogarnkowa. Smaczna i pożywna.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5795
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18948
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30960
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5795
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18948
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30960
Składniki
Cebule obrałem i pokroiłem w kostkę. Ziemniaki obrałem i umyłem. Boczek pokroiłem w kostkę. W garnku rozgrzałem olej ,podsmażyłem boczek. Dodałem cebulę i zeszkliłem na małym ogniu. Wycisnąłem przez praskę czosnek i dodałem do cebuli. Posypałem słodką papryką i dusiłem przez chwilę. Następnie dodałem śmietanę i koncentrat pomidorowy i przyprawiłem ostrą papryką ,solą i pieprzem. Wlałem bulion wołowy i zagotowałem. Następnie dodałem ziemniaki pokrojone w duże kawałki i dusiłem pod przykryciem około 30 min (do miękkości). Natkę pietruszki posiekałem i wymieszałem z gulaszem. Podałem gorące.