Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51773
Dodano: 25.03.2014
Odsłon: 11956
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebule obrałem i pokroiłem w kostkę. Ziemniaki obrałem i umyłem. Boczek pokroiłem w kostkę.
W garnku rozgrzałem olej ,podsmażyłem boczek. Dodałem cebulę i zeszkliłem na małym ogniu. Wycisnąłem przez praskę czosnek i dodałem do cebuli. Posypałem słodką papryką i dusiłem przez chwilę. Następnie dodałem śmietanę i koncentrat pomidorowy i przyprawiłem ostrą papryką ,solą i pieprzem. Wlałem bulion wołowy i zagotowałem.
Następnie dodałem ziemniaki pokrojone w duże kawałki i dusiłem pod przykryciem około 30 min (do miękkości).
Natkę pietruszki posiekałem i wymieszałem z gulaszem. Podałem gorące.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 26 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawa sprawa.Pozdrawiam
2 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 26 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Fajny i prosty przepis. Zabieram :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 marca 2014Zgłoś do usunięcia
super...!3 Kto głosował? | Odpowiedz