Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulaszowa z boczkiem i groszkiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wołowinę zalać 1,5 litra wody, posolić, wrzucić ziele angielskie i listki laurowe. Zagotować, usunąć szumowiny. Gotować około 40 minut.
Włoszczyznę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do gotującego się mięsa, gotować kolejne 10 minut. Dodać boczek usmażony z posiekaną cebulą, pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę oraz groszek.
Gotować wszystko około 15 minut. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
ok. 70 minut
Jeśli lubisz dość pikantne potrawy (są bardziej rozgrzewające), dodaj do zupy kilka kropli ostrego sosu tabasco.Źródło: Twoje Imperium