Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulaszowa z natką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 251
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 413
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 251
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 413
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, obtocz w odrobinie mąki. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki. Obrany seler pokrój w słupki. Papryki umyj, pokrój na kawałki. Posiekaj obraną cebulę oraz czosnek.
Przygotowane warzywa wrzuć na patelnię z mięsem. Posyp sporą szczyptą słodkiej papryki i krótko przesmaż, ciągle mieszając. Przełóż do garnka i zalej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe i kilka ziaren ziela. Gotuj 40 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój. Dodaj do zupy. Gotuj 20 min. Zapraw całość 3 łyżkami koncentratu. Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Posyp natką.
czas ok. 80 min; porcja – 340 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety