Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gwiazdki z kaszą gryczaną"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej</strong>
Farsz: kaszę gryczaną ugotuj wg instrukcji (do wody możesz dodać kostkę rosołową). Pieczarki oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś do miękkości. Wsyp kaszę, wymieszaj, ostudź. Wbij jajko, przypraw do smaku, wymieszaj.
Ciasto: drożdże pokrusz, utrzyj z jogurtem. Mąkę połącz z pół łyżeczki soli, dodaj margarynę, posiekaj. Wlej jogurt z drożdżami, dokładnie wyrób.
Ciasto rozwałkuj na 3-4 mm. Foremką wytnij gwiazdki. Na połowie ułóż farsz, przykryj ciastem, zlep. Odstaw na 30 minut. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie